top of page

Holubci, Zelné závitky s mletým masem


Tradiční chuť! Pod šťavnatými zelovými lístky se skrývá směs vařené rýže a vysoce kvalitního vepřového masa!

Zelňáky jsou tradiční ukrajinské jídlo, ačkoli jako boršč, každý region připravuje svůj vlastní způsob. Jako náplň se používá jak kukuřičná, tak pohanková krupice. Ale my připravujeme zelňáky s masem podle bukovinského receptu - s vařenou rýží a vepřovým masem. Zkuste je s kysanou smetanou - bude to ještě chutnější!

 

Způsob přípravy: Zelňáky umístit do hrnce zamražené, případně můžete udělat zápražku z mrkve a cibule. Také můžete přidat do zápražky zakysanou smetanu nebo rajčatový protlak. Vařte společně s zelňáky na mírném ohni.

 

Ingredience:

Vařená rýžová krupice, polotučně vykostěné vepřové maso, vepřové sádlo, uvařená bílá kapusta, pitná voda, smažená cibule, smažená mrkev, rafinovaný slunečnicový olej, kuchyňská sůl, mletý černý pepř.


Nutriční (potravinová) hodnota na 100 g produktu:

Bílkoviny - 7,1 g,

Tuky - 11,54 g,

Sacharidy - 10,9 g.


Energetická hodnota (kalorická hodnota) na 100 g produktu:

720,6 kJ (172,1 kcal).


Doba trvanlivosti a podmínky skladování:

90 dní při teplotě nejvýše -18°C.




535 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Comments


bottom of page